B&B’s in Londen

De Engelsen weten precies wat een Bed & Breakfast moet doen om zich te onderscheiden van de rest. Niet heel gek ook: Het fenomeen B&B is ook bedacht door de Engelsen. Vandaag de dag doen ze niet meer onder voor het gemiddelde hotel in Londen. Je geniet van dezelfde service en kwaliteit, maar tegen een lagere prijs én met persoonlijk contact.

Hotel

Fox en Anchor Londen

Deze prachtige en luxe accommodatie in het centrum van Londen doet absoluut niet onder voor menig vijf sterrenhotel. Ruime kamers, een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en alle benodigde faciliteiten. Bekijk de foto’s.

Bed and breakfast

The Oak’s Guest House

Buiten het centrum van de stad en in de buurt van Alexandra’s Palace. Wanneer je stedentrip als een minivakantie moet aanvoelen ben je hier aan het perfecte adres. In de buurt van het metrostation Southgate. Lees de beoordelingen.

Bed and Breakfasts in Londen

Het fenomeen van de B&B bestaat inmiddels al enkele jaren en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het landschap van hotels en andere accommodaties. Sommige Londenaren hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Het aanbod verschilt mede hierdoor ook enorm. Van enkele omgebouwde kamers bij iemand in huis tot woningen omgebouwd tot gastenverblijf.

Het voordeel hiervan is niet alleen de zachte prijs maar ook het persoonlijk contact met de eigenaar. Dit zorgt voor een heel ander gevoel dan bij een hotel. Bij een hotel wordt er na het inchecken vaak niet meer naar je omgekeken. Naast gastvrijheid en goede tot uitstekende voorzieningen speelt ook de uitstraling tegenwoordig een grote rol. Zo worden er in Londen prachtige historische panden omgebouwd tot verblijfsplaats voor gasten.

Wat is een B&B precies?

De afkorting B&B staat dus voor Bed & Breakfast. Dit is Engels voor ‘bed en ontbijt’. In tegenstelling tot hotels in londen geniet je met een B&B vaak van meer privacy, grotere kamers, persoonlijk contact met de eigenaar en dit alles voor een zacht prijsje. De meeste eigenaren zijn vaak gepensioneerd of hebben in hotels gewerkt. In plaats van een eigen hotel runnen hebben zij een woning, chalet of villa omgebouwd tot accommodatie en verhuren daar kamers aan toeristen en gasten.

Een Bed en breakfast voelt daarom aan als thuiskomen en is vaak minder groot dan een hotel waar vaak tientallen tot honderden gasten verblijven. Bij een accommodatie als deze zit het ontbijt het dus vrijwel altijd bij. In een uitzonderlijk geval wordt het ontbijt alleen op verzoek geserveerd.

Voordelen

  • Persoonlijk contact;
  • Kleinschalig (gemiddeld 1 tot 7 kamer);
  • Stuk goedkoper dan een hotel;
  • De mooiste locaties;
  • Uiteenlopend aanbod;
  • Weer eens iets anders.
?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg