Romantisch weekend weg

Wat is er lekkerder dan samen met je geliefde een lang weekend weg te gaan. Genieten van de zon, ’s avonds heerlijk ontspannen in een jacuzzi met een goede glas wijn. Maak samen memorabele momenten in Londen. Bekijk onze tips en ideeën voor een perfect en romantisch weekend weg.

Een drukke periode achter de rug en samen met elkaar ontspannen? Wat de reden ook is om er even tussenuit te gaan: een romantisch weekend weg is altijd een goed idee. Van overnachten in een kasteel tot aan een super-de-luxe hotel, romantiek is gemakkelijk te vinden in Londen. Geniet van een wereldmaaltijd in een van de beste restaurants in de stad, dineren in The Shard bij kaarslicht met uitzicht over heel Londen of bubbelen in een jacuzzi. Jullie bepalen de indeling, want het is jullie weekendje.

Samen naar Londen: onze tips

Verras je vriend of vriendin met een bijzondere stedentrip en ga samen naar Londen. Een romantisch uitje naar Londen is immers origineel en hoeft absoluut niet de hoofdprijs te kosten. Naast de reistijd is ook de koers op dit moment zeer gunstig.

Wat dacht je van een romantische diner of lunch bij kaarslicht. In de beroemde kerk St Martin in the Fields zit namelijk Cafe in the Cript gevestigd. Een beetje verstopt maar al ruim dertig jaar geliefd onder locals en toeristen. In de keuken van deze inspirerende locatie worden lokale gerechten bereid. De opbrengst uit het café gaat naar het goede doel.

Zeg het met een bloemetje

Maak samen een ochtendwandeling langs de Theems en vervolg jullie route over de bloemenmarkt van Columbia Road. Op zondagochtend staat hier namelijk een bloemenmarkt. Zonder twijfel scoor je hier een prachtige roos of zelfs een bos in alle kleuren van de regenboog. Het is maar waar je geliefde van houdt.

Inspiratie nodig? Bekijk onze To-Do’s in Londen

Vervolg je wandeltocht richting Brick Lane en top ondertussen bij souvenir winkeltjes voor een slotje. Tegenover Brick Lane is namelijk het treinstation Shoreditch gevestigd. Hier vind je ook een hek vol met slotjes, net zoals in Parijs. Vergeet niet jullie belofte te bezegelen en het slotje weg te gooien.

Romantisch uitje

Zoals gezegd kan je in The Shard lunchen en dineren bij kaarslicht. Helemaal bovenin de wolkenkrabber van 310 meter hoog heb je een prachtig uitzicht over de stad. Overdag kan je gemakkelijk 60 kilometer ver kijken en kan je diverse bezienswaardigheden spotten. ’s Avonds geniet je van hetzelfde uitzicht en zie je de wereldstad prachtig verlicht. Als je hier geen punten mee scoort…

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor een romantisch weekend samen. Denk aan een boottocht over de Theems, een super-de-luxe hotelovernachting of gezellig samen shoppen. Waar je ook voor kiest, je weekendje weg begint met het boeken van ontspannende treinreis naar Londen of goedkope vliegtickets.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg