Harry Potter Tour in Londen

jun 1, 2023

Duik een dagje in de wereld van Harry Potter in Londen. Veel scenes van de wereldberoemde tovenaar zijn opgenomen in hartje Londen of net buiten de Engelse hoofdstad. Tijdens een dagje Londen kan je veel van deze opnamelocaties zelf bezichtigen én een leuke tour boeken in de Warner Bros. Studio.

Harry Potter Londen reis

Als echte fan van Harry Potter moet je er een keer zijn geweest: Londen. Het is de stad waar het voor Harry allemaal begon en waar ieder jaar duizenden fans op af komen. Neem het heft in eigen hand, pak je koffers, je toverstaf, onzichtbaarheidsmantel en pak de Zweinstein Express naar Londen.

Harry Potter tour

Zweinstein Express Londen

Tijdens een Harry Potter Londen stedentrip pak je de trein, het vliegtuig of de boot naar Londen en beleef je een compleet verzorgde tovenaars reis. Je bezoekt Perron 9 3/4, maakt een rondleiding door Londen langs diverse filmlocaties, bezoekt de Warner Bros. Studios en doet een Harry Potter quiz in een pub.

Perron 9 3/4

Een dagje Londen begint met de Eurostar trein vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Londen. Inchecken is minimaal 30 minuten voor vertrek van de trein. De treinreis zelf duurt zo’n drie uur. Vertrek je ‘s ochtends met de eerste trein dan ben je voor 12 uur in hartje Londen. Aangekomen in Engeland ben je vlak bij het King’s Cross Station waar Perron 9 3/4 zich bevindt. Met een paar minuutjes wandelen ben je dus al bij de eerste filmlocatie uit de Harry Potter-films.

Hotels in Londen

Verblijf je een nacht of weekendje in de stad, dan heb je genoeg keuze uit hotels en hostels. Met goede metronetwerk van Londen ben je binnen no-time aan de andere kant van de stad of bij je hotel. Koffer(s) of tassen in de hotelkamer en direct erop uit.

Treintickets Londen

Tip: vanaf 2020 rijdt er 2 keer per dag een trein van Eurostar rechtstreeks naar Londen en terug! Je bespaart hierdoor flink op reistijd en de treintickets naar Londen worden nog goedkoper dan ze al waren!

Je kan er voor kiezen om zelf locaties te bezoeken, maar er worden ook diverse wandeltochten georganiseerd. Deze zijn compleet voorzien van gids en duren circa drie uur. De gids is vrijwel altijd een fanatieke Harry Potter-fan die maar al te graag zijn kennis van de films en de stad met je deelt. Bovendien kent de gids de stad als zijn broekzak waardoor je aan het eind van de rondleiding genoeg tijd over hebt om zelf de stad te verkennen of een bezoekje te brengen aan de Warner Bros. Studios.

Harry Potter Warner Bros Studio

Warner Bros. Studio Tour

Net buiten Londen bevindt zich de Warner Bros. Studio. Hier vind je diverse decorstukken, relikwieën en filmsets. Je bent gemakkelijk de hele middag zoet in het museum en is een absolute aanrader. Je kan ervoor kiezen om zelf naar de filmstudio te reizen, maar kan ook een gecombineerd ticket bestellen. In dat laatste geval word je opgehaald door een privéchauffeur en word je voor de deur van de Warner Bros. Studio afgezet en uiteindelijk weer teruggebracht naar het hotel.

Voor of na de uitgebreide rondleiding is er de mogelijkheid om zelf het museum te verkennen. Wandel over de iconische kasseien van de wegisweg, neem een kijkje in het kantoor van Albus Perkamentus en bezoek het huis van de Wemels. Zelfs de blauwe Ford Angelia vliegt door de studio!

De studio biedt bezoekers over de hele wereld al jaren een uniek kijkje achter de schermen van ‘s wereld populairste tovenaar. Je ontrafelt mysteries uit de film, leert de wereld nog beter kennen, ontdekt hoe de special effects werken en leer toverdrank maken. Ook de hut van Hagrid is te bezoeken, net als de jongensslaapzaal en de leerlingenkamer van Griffoendor.Zoals gezegd is is de Warner Bros. Studio net buiten Londen te vinden. Gelukkig rijden er een aantal bussen op en neer en ben je dus niet afhankelijk van taxi’s. Vanuit het centrum rijden er namelijk speciale shuttle bussen op en naar naar de studio. Bespaar je liever tijd, dan kan je ook kiezen voor een taxi of privévervoer. Let er bij het boeken van entreetickets wel op dat er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Het gaat immers om een razend populaire attractie. Kijk daarom bij het boeken of er wel plek is tijdens jouw verblijf. Het bezoeken van de studio is absoluut de moeite waard.

Filmlocaties Harry Potter

Naast Perron 9 3/4, de wandeltochten en de Warner Bros Studio Tour kan je ook zelf diverse locatie’s bezoeken in Londen. De stad is namelijk gebruikt in diverse Harry Potter-films. Hieronder bespreken we alle filmlocaties.

  • Australia House. Dit gebouw is zowel van binnen als van buiten gefilmd in de Steen der Wijzen. Het gebouw wordt gebruikt door de Australische ambassade waardoor het niet geopend is voor publiek. Bezichtigen van buitenaf is uiteraard gewoon toegestaan.
  • King’s Cross station. We hebben deze al kort genoemd en is daarnaast vrijwel de meest bekende filmlocatie. In alle films is Perron 9 3/4 het opstappunt voor de Hogwarts Express. Voor de film zijn perron 9 en 10 tijdelijk veranderd van nummer. Kom je aan per trein dan is dit zonder twijfel de filmlocatie die het dichtst bij ligt.
  • Millennium Bridge. In de Halfbloed Prins wordt deze brug in de allereerste scene gebruikt. Wat er precies gebeurt hoeven wij je niet te vertellen. De brug is vrij toegankelijk en een plaatje op zich.
  • Londen City Hall. Ook deze locatie werd gebruikt in Harry Potter en de Halfbloed Prins. In de eerste scenes van de film werd de buitenkant van het gebouw gebruikt als shot.

Let op: Deens gesproken video met Engelse ondertiteling.

  • Piccadilly Circus. Harry Potter en de Relieken van de Dood (deel 1) speelde zich kort af op de bekende plein in hartje Londen. Harry, Ron en Hermelien rennen in de film over London’s West End. Deze filmlocatie leent zich overigens perfect met een bezoekje aan de Harry Potter Store.
  • Leadenhall Market. Ook deze prachtige Victoriaanse markthal werd gebruikt in de allereerste Harry Potter film. Je kan gratis een wandeling maken door de markt, maar het kan wel druk zijn.
  • Reptile House, London Zoo. In de Steen der Wijzen leert Harry dat hij met de slang kan praten en hem vervolgens helpt ontsnappen. De dierentuin is uiteraard toegankelijk tegen een vast tarief.
  • St Pancras Renaissance Hotel. Het hotel werd in Harry Potter en de Geheime Kamer gebruikt als ingang van King’s Cross treinstation. Daarnaast is het een prachtig hotel gelegen aan het treinstation waar de Eurostar aankomt. Het hotel wordt in meerdere films gebruikt waaronder ook Batman.

Terug naar: Dagje Londen

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg