Info over Londen

In een dagje Londen verkennen? Dat is goed te doen. Zorg er wel voor dat je thuis al plannen maakt, tickets boekt en jezelf verdiept in alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Voor Londen hoef je niet per se een lang weekend uit te trekken, twee dagen – of een dagje – kan al volstaan. Het ligt namelijk helemaal aan je wensenlijst of hetgeen waarvoor je naar Engeland wilt.

Ontdek Londen in één dag

Woon je in de buurt van de Duitse of Belgische grens dan is de kans groot dat je weleens een uitstapje maakt naar ons buurland. Hoewel Engeland ook een buurland is ligt deze vaak niet voor de hand. Er ligt immers een plas water tussen. Toch leent het land zich perfect voor een dagje weg. En het is onwijs leuk om eens in het jaar – of om het jaar – te bezoeken. Maar je moet het dus wel goed plannen.

Om zoveel mogelijk uit je dag te halen wil je vanzelfsprekend vroeg arriveren in de wereldstad. Dat betekent dat je vroeg dient te vertrekken uit Nederland. Omdat de bus en de boot de langste reistijd hebben liggen deze niet voor de hand. De beste keuze is in dit geval het vliegtuig of de trein naar Londen.

Kies je voor de laatste optie dan kan je om 06:17 de eerste trein nemen vanaf Amsterdam Centraal station. Ligt Rotterdam beter gelegen, dan kan je om 06:58 de trein nemen. Ook in dat geval ben je nog vóór 10:00 uur in het centrum van Londen. Bijkomend voordeel is dat je voor een dagje weg geen koffer nodig hebt dus direct kan beginnen met het verkennen van de stad.

Rechtstreekse verbinding Londen – Amsterdam

Eenmaal aan de overkant kan je alles doen en laten wat je wilt (niet te letterlijk nemen). Kies je voor een dagje shoppen in Londen of toch voor een van de velen attracties? De invulling van je dagje Londen bepaal je helemaal zelf. Wel hebben wij een aantal leuke, inspirerende en originele ideeën voor je.

Wil je ‘s avonds weer thuis op de bank zitten? Neem dan om 17:31 lokale tijd de laatste trein terug naar Nederland. Vanuit Londen rijden er ‘s ochtends en ‘s avonds twee Eurostar treinen rechtstreeks naar Amsterdam, via Rotterdam. Je kan er dus altijd voor kiezen om te overnachten in een van de velen B&B’s en hotels.

Goedkope treintickets Londen

Treintickets naar Londen zijn al verkrijgbaar vanaf 82 euro (retour). De beschikbaarheid en de prijs is echter sterk afhankelijk van de dag waarop je wilt reizen. Boek je drie maanden van tevoren, dan ben je vrijwel altijd verzekerd van de laagste prijs. En boek je via NS international? Dan worden er bovendien geen boekingskosten in rekening gebracht!

Naast NS international kan je ook treintickets boeken via NMBS Europe. Beide partijen hanteren dezelfde prijzen en hebben regelmatig een leuke kortingsactie. NS international heeft trouwens een handige kalender waarmee je direct de beschikbaarheid van en de prijzen voor de treintickets kunt bekijken.

Wil je een last minute treinreis naar Engeland boeken? Vergelijk dan altijd diverse aanbieders. En controleer natuurlijk LondenTreinreis.nl op kortingen én winacties. Zijn er geen last minute treinkaartjes te vinden? Voor vliegtickets naar Londen is dat vaak wel het geval.

Dagtocht Londen

Londen is een van de bekendste steden van Europa – Althans, nog wel – en is een echte wereldstad. De hoofdstad van Groot-Brittannië is een groot toeristisch trekpleister, maar vooral een stad vol entertainment, kunst en kent een rijke geschiedenis. Deze kenmerken zijn ook vandaag de dag nog goed zichtbaar. De stad vormt immers vaak het decor van grote blockbusters, kent tal van musea en tientallen ruïnes, kastelen en kathedralen.

Hoe vaak je Londen ook bezoekt er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken. Denk hierbij niet alleen aan de symbolen van de stad, zoals de rode telefooncellen, London Eye, St. Paul’s Kathedraal, Buckingham Palace en Tower of London. Maar ook aan het uitzicht vanuit The Shard, de typische Engelse markten of de wijken net buiten Londen.

Liever een dagje shoppen? Neem dan zeker een kijkje in Harrods: Een warenhuis dat zeven verdiepingen telt en 330 afdelingen! Met maar liefst 160 bestaansjaren is het een waar begrip in Londen en ver daarbuiten. Bovendien is het gehele warenhuis rond Kerstmis versierd!

Ook voor mannen is er genoeg te doen en te beleven. Wat dacht je van een voetbalwedstrijd van de Engelse competitie of de Champions League. Londen kent immers vier grote clubs waardoor er altijd wel ergens kaartjes te vinden zijn. Geen voetballiefhebber? Dan is een Engelse pub tour wellicht iets voor jou. Maar wat je ook leuk vindt, het is wel te vinden in de bruisende wereldstad Londen.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg