Vriendinnenweekend Londen

Samen met je vriendinnen een weekendje weg boeken maar geen idee waar naartoe? Boek een weekendje Londen en laat je verassen door de mogelijkheden en ideeën die wij voor jou hebben verzameld.

Vriendinnenweekend Londen

Een vriendinnenweekend moet een gezellig en memorabel weekendje worden. Het moet niet te ver weg zijn i.v.m. de reistijd en het liefst ook niet te duur. Het ligt dan ook voor de hand om in eigen land een vakantiehuisje te boeken, maar waarom niet naar Londen?

Binnen een klein uurtje kan je met het vliegtuig al in Engeland zijn! Kies je voor een treinticket naar Londen dan duurt het wel ietsje langer, maar ben je bij aankomst in hartje Londen. De koffers laat je achter bij het hotel en het weekend kan beginnen. Zo heb je direct het gevoel van een minivakantie, terwijl je slechts enkele uren van huis bent.

Klinkt dit als muziek in de oren, dan hebben wij hieronder enkele waardevolle tips voor je, mooie stedentrip aanbiedingen en heel veel relevante informatie.

Banner Londen Eye

Je eigen weekendje weg samenstellen

Je kan natuurlijk kiezen voor een compleet en verzorgde stedentrip, maar nog leuker is het om deze zelf samen te stellen. In dat geval houd je de regie in eigen handen en kan je de kosten laag houden.

Bekijk ook: Wat te doen in Londen?

Kies je voor het tweede dan moet je bij het organiseren van een vriendinnenweekend niet alleen denken aan een geschikte datum, maar ook het vervoer en verblijf. Voor het vinden van een geschikte datum kan je gebruikmaken van een datumprikker.

 

Goedkoop treinticket naar Londen

Voor het vervoer naar Londen heb je twee mogelijkheden: de trein of het vliegtuig. Met het vliegtuig is de vluchtduur een uurtje. Met de trein is dat langer, maar kan je tegen de lunch in het centrum van de stad staan.

Aan de andere kant is de trein een relaxte manier van reizen, kan je onderweg de benen strekken, kletsen en is het de meest voor de hand liggende keuze als je de kosten wilt drukken. Bekijk alle voordelen en mogelijkheden van de trein.

Voor het verblijf is een B&B al snel te klein of moet je meerdere kamers boeken. Bovendien liggen de meeste Bed & Breakfasts net buiten het centrum. De meest logische keuze is dan ook een hotel in de buurt van het centrum. In een wereldstad als Londen is de keuze reuze.

Lees ook: heerlijk shoppen in Londen

Hotel nabij het centrum van de stad

Afhankelijk van het aantal vriendinnen kan je zelf een leuk en geschikt hotel zoeken dat aan jullie eisen en wensen voldoet. Natuurlijk ben je het grootste gedeelte van het weekend in de stad zelf te vinden dus is een vier sterrenhotel geen verplichting.

Uiteraard is dit ook een beetje afhankelijk van de weersverwachting en de tijd van het jaar. Kijk daarom na het invullen van de datumprikker altijd even naar de weersverwachting rond die tijd van het jaar. Zo voorkom je een teleurstelling in de vorm van regen of storm.

Met een gezellig groep vriendinnen die je al jaren kent kan je gemakkelijk een kamer delen. 2-3 per kamer is niet alleen gezellig, maar bespaart ook op de uitgaven. Bovendien ben je, zoals gezegd, veel in de stad zelf te vinden.

Voorbeeld prijs hotel

Voorbeeld Novotel Londen in maart 2019

Stel je reist in halverwege maart naar Engeland. In dat geval betaal je niet de hoofdprijs voor een weekendje weg. Zo heb je al voor twee nachten een leuk hotel nabij het centrum van Londen voor slechts 230 euro. Het vier sterrenhotel Thistle Hyde Park is hier een goed voorbeeld van. Een heerlijk hotel, in de buurt van het Hyde Park en met een goede beoordeling.

Een andere keuze is het Novotel London Wembley. Dit hotel, met een gemiddelde beoordeling van 9.0 ligt op 0.8 km van de stad. Het betreft bovendien een hotel met vier sterren en een kamerprijs van 89 euro per nacht.

Uiteraard verschilt het aanbod en de prijs van het hotel per maand. Voor de bovengenoemde voorbeelden hebben wij de maand maart gekozen als reisperiode.

Tip: heb je een leuk hotel gevonden? Kijk voor het boeken op de website van het hotel zelf. Boek je via hun eigen website, dan boek je soms voordeliger of krijg je een gratis upgrade. Hotels betalen namelijk een commissie aan boekingswebsites, maar niet als jij via hun eigen website boekt!

Prijs van een vriendinnenweekend

We kunnen dus concluderen dat het zelf samenstellen van een vriendinnenweekend niet veel hoeft te kosten. Als je je eigen weekendje weg samenstelt, dan bespaar je als snel tientallen tot honderden euro’s.

Het kost misschien wat moeite maar je krijgt er genoeg voor terug. Denk aan de keuzevrijheid en een leuk zakcentje voor tijdens het weekend. Op die manier verdien je al snel het eerste etentje terug.

Kies je voor een treinticket naar Londen en een gemiddeld hotel op loopafstand van de stad, dan ziet de kostenberekening van je minivakantie er als volgt uit:

  • Treintickets vanaf 59 euro
  • Hotel vanaf 50 per nacht
  • Totaal vanaf 109-159 euro p.p.

*Berekening is exclusief ontbijt, lunch en diner.

Berekening
?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg