Alle stadiontours

mei 1, 2023

Helemaal wild van voetbal maar nog nooit een wedstrijd uit de Engelse Premier League meegemaakt? Tijdens een dagje of weekendje Londen kan je daar verandering in brengen. Naast stadion tours is het ook mogelijk om een voetbalwedstrijd van Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur of West Ham United live te bekijken.

Stadion tours in Londen

Vrijwel iedere wedstrijd gaat het Emirates stadion uit zijn dak als de Gunners het veld op komen. Het stadion dat plaats biedt aan ruim 60.000 toeschouwers is al sinds 2006 het voetbalstadion van Arsenal. Het is gevestigd in de wijk Islington in het Noorden van Londen.

Leuk weetje: het stadion werd in juli 2006 geopend met een wedstrijd tegen AFC Ajax. Dit was toen tevens de afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp. De wedstrijd bestond in de eerste helft uit de A-selectie, in de tweede helft werd de hele opstelling gevuld met oud-spelers van zowel Arsenal als Ajax.

Voetbal stadion tours londen

Emirates stadion Londen (Arsenal Stadion)

Arsenal Stadion Tour

Als voetbalfan is het natuurlijk prachtig om stadions zoals het Emirates stadion te bezoeken. Dit is goed te combineren met een dagje Londen. Je bent bij Arsenal vrij om zelf rond te lopen, plaats te nemen in de dug-out, de kleedkamers te bekijken en door de spelerstunnel richting het veld te lopen. Ook voor de prijs hoef je het absoluut niet te laten! Want een stadion tour bij deze Noord-Londense voetbalclub kost jou slechts 25 euro. Je krijgt dan ook een Nederlands ingesproken ‘audiogids’ mee. Leuk om net iets meer te weten te komen over het stadion en de rijke clubhistorie…

Chelsea Stadion Tour

Geen fan van de Gunners? Dan kan je ook het stadion van Chelsea in Londen bezoeken. Een rondleiding door Stamford Bridge is een ervaring op zich en wordt door veel dagjestoeristen geboekt. De rondleiding wordt geprezen doordat deze wordt verzorgd door enthousiaste gidsen die op vrijwel alle vragen een antwoord hebben. Ook hier is het mogelijk om door de spelerstunnel richting het heilige gras te lopen. Maak een prachtige panorama foto en maak vrienden en familie jaloers. Bekijk de perskamer, de kleedkamers en natuurlijk het museum van de voetclub Chelsea. Deze is vanzelfsprekend voorzien van nationale en internationale prijzen, foto’s, tenue’s en veel meer voetbal gerelateerde voorwerpen. Als liefhebber van Chelsea ben je gemakkelijk nog een uur zoet in het museum waar ook een model van het nieuwe stadion te vinden is. Het nieuwe stadion moet in 2022 klaar zijn en gaat circa 500 miljoen pond kosten.

Tottenham Hotspur en Wembley

Wie fan is van de Spurs weet dat het oude stadion White Hart Land wordt herbouwd. In de tussentijd wordt er door de Londense club uitgeweken naar Wembley Stadium. Niet heel verkeerd, maar natuurlijk niet het stadion waar de club 118 jaar diverse prijzen en landstitels in de wacht heeft gesleept. Wembley Stadium biedt plaats aan 90.000 toeschouwers en is daarmee het grootste stadion van Engeland. De eigenaar van het stadion is de Britse voetbalbond en heeft deze uitgeleend aan Tottenham Hotspur. Het Wembley Stadium is decor geweest van diverse nationale en internationale (sport)evenementen. Zo hebben diverse artiesten het stadion meerdere keren uitverkocht, vinden er grote sportfinales plaats en worden de halve en finale van het Europees kampioenschap voetbal 2021 gehouden op 11 juli in het Wembley. Je kan natuurlijk het stadion bezoeken in 2020 tijdens de finales van het EK, maar waarom niet alvast een voorproefje nemen? Het Wembley is namelijk een indrukwekkend stadion en kan tijdens een rondleiding hele mooie foto’s opleveren. Net als vrijwel alle andere rondleidingen mag je een kijkje nemen in de kleedkamers, spelerstunnel, perskamer en de Royal Box. Voor de sportieve bezoeker zijn er de 107 traptreden naar het uithoekje van het stadion. Na de Trophy Winner Steps word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over het stadion. Beeld je in hoe dat eruit ziet in 2020 tijdens het EK. Ook Wembley kent een eigen museum. Voor of na een rondleiding door het stadion kan je genieten van de Champions tentoonstelling. Deze blikt terug op 60 jaar UEFA Champions League en alle memorabele momenten van het prestigieuze hoofdtoernooi.

West Ham United tour

Misschien niet de allergrootste club van Londen, maar minstens net zo leuk om te bezoeken: Het Olympisch Stadion. In 2016 werd het stadion gebruikt voor de Olympische Spelen en sinds augustus 2016 in gebruik door West Ham United. Het stadion van The Hammers biedt plaats aan 60.000 toeschouwers en kent dus ook al een aardige geschiedenis. Voor zowel fans van de club als liefhebbers van de Olympische Spelen is het een genot om het stadion te bekijken. Loop door de spelerstunnel rechtstreeks het veld op en waan je een profvoetballer door plaats te nemen in de kleedkamers en dug-out. Een stadion tour bij West Ham United is al verkrijgbaar vanaf 10 pond, duurt ruim een uur en is voorzien van een gesproken audio tour. Alleen op wedstrijddagen is het niet mogelijk om een rondleiding te boeken. In dat geval kan je wel een wedstrijd bijwonen en dat is minstens net zo leuk!

Terug naar: Dagje Londen

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg