Goedkope treintickets Londen

Snel en goedkoop naar Londen met de trein van NS International? Dat kan! Sinds april 2020 rijdt de Eurostar namelijk direct vanuit hartje Amsterdam richting Londen! Binnen 4 uur en 10 minuten sta je al in het centrum van Londen. Vanuit Nederland is een overstap in Brussel dus niet meer noodzakelijk. Goed nieuws voor Nederlanders die graag met regelmaat de oversteek wagen… Er gaan 2 treinen per dag vanaf Amsterdam Centraal naar Londen (en terug). Ook vanaf Rotterdam CS rijden er vanaf 18 mei 2 treinen per dag direct, dus zonder overstap, naar de Britse hoofdstad.

Er wordt jaarlijks steeds meer gebruik van gemaakt: de trein naar Londen. Vanuit Nederland is het mogelijk om vanuit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam de trein naar Engeland te nemen. Vanuit deze drie steden vertrekken er ieder dagdeel meerdere Thalys treinen en Intercity’s naar Brussel. Vanaf Brussel kan je vervolgens overstappen op de Eurostar naar Londen.

In tegenstelling tot de de heenreis is het op de terugreis nu al mogelijk om rechtstreeks te reizen. Een goedkoop treinticket Londen – Amsterdam is bovendien al verkrijgbaar vanaf 40 euro! Sinds begin 2018 rijdt de Eurostar twee keer per dag een direct vanuit de Engelse hoofdstad naar Amsterdam. Eind 2019 is het de bedoeling dat dezelfde verbinding ook vanuit Nederland is gerealiseerd. Tot die tijd is een overstap in Brussel noodzakelijk.

Treintickets Londen

Eurostar trein naar Londen

Net als op het vliegveld is inchecken bij Eurostar verplicht. Gelukkig gaat dit velen malen sneller dan op Schiphol. De vervoerder geeft zelf altijd aan om uit te gaan van circa 30 minuten inchecktijd. Tijdens drukkere periodes wordt 45 minuten aangeraden. Omdat je vanuit Nederland naar Brussel rijdt per Thalys of Intercity vindt de check-in pas plaats in Brussel. Gelukkig heb je tot op heden een overstaptijd van 60 minuten. Dat is dus meer dan genoeg. Houd bij het inchecken een paspoort of identiteitskaart gereed. Bagage wordt net als op het vliegveld door een scanner gehaald, maar vloeistoffen zijn in dit geval toegestaan.

Voordelen van de trein

Tussen de trein en het vliegtuig is een ware prijzenoorlog gaande. Dat is goed nieuws voor ons. Hierdoor zijn de prijzen voor beide diensten een stuk goedkoper geworden. Ook wat betreft de reistijd is de trein en het vliegtuig bijna gelijk aan elkaar. Hoewel de trein naar Londen goedkoper is, is het vliegtuig naar Engeland sneller.

Op het gebied van comfort en reisgemak wint de trein echter op alle fronten. Eurostar treinen zijn namelijk van alle gemakken voorzien. Zo is er railcatering, zijn de stoelen ruim en comfortabel en is er WiFi in de trein. Zelfs als je een laptop, tablet of telefoon moet opladen is dat mogelijk. Bij alle stoelen zijn stopcontacten te vinden. Gedurende je treinreis kan je dus rustig verder werken of energie opsparen voor in Londen.

Bekijk: live een voetbalwedstrijd in Londen

Eurostar werkt met twee reisklassen. Standard Premier zijn de goedkoopste treintickets. Deze zijn voorzien van alle bovenstaande gemakken. De stoelen hier zijn breed en hebben meer dan voldoende beenruimte voor een gemiddeld persoon. Bovendien krijg je tijdens je treinreis een snack en een drankje aangeboden. Dat klinkt buitengewoon goed, nietwaar?

Business Premier is de duurdere klasse. Het verschil hierin zit hem met name in de service. Naast de bovengenoemde voordelen krijg je altijd de mogelijkheid om je treinticket om te wisselen en is de catering net wat luxer. Kortom: Standard Premier is een meer dan prima keuze.

Treintickets Londen

Goedkope treintickets Amsterdam – Londen

Een treinticket van Amsterdam naar Londen kost gemiddeld 40 euro. Dit echter wel afhankelijk van de datum waarop je boekt en op welke dag je wilt reizen. Zo zijn weekenden over het algemeen wat duurder. Voor goedkope treintickets moet je reizen op maandag of dinsdag. Bovendien raden wij je aan om ruim van tevoren te boeken, dan ben je altijd gegarandeerd van de laagste prijs.

Treintickets boeken is mogelijk bij meerdere aanbieders. De prijzen zijn echter altijd hetzelfde. Bij NS international kan je een handige kalender vinden met alle prijzen. Zo zie je in een oogopslag waar en wanneer je het beste kan reizen. Een andere aanbieder is NMBS Europe. Kijk voor het boeken altijd even op beide websites. Wie weet loopt er een leuke aanbieding.

Alternatieven

Zijn er op dit moment geen goedkope treintickets naar Londen beschikbaar of wil je een last-minute boeken? Bekijk dan eens een alternatief voor de trein. Dezelfde reis kan namelijk ook met de boot. Vanuit Hoek van Holland vertrekt er meerdere keren per dag een boot naar Harwich. Vanuit deze stad rijden er vervolgens treinen naar de hoofdstad. Een andere mogelijkheid is de Stena Lines boot + treinticket aanbieding. Deze manier van reizen is al verkrijgbaar vanaf 49 euro.

Een ander alternatief is de bus naar Londen. Dit is zonder twijfel de goedkoopste manier van reizen, maar heeft ook de langste reistijd. Met Flixbus of Ouibus heb je al een goedkoop busticket tussen de 20 – 30 euro per persoon. De reistijd is echter wel 10 tot 12 uur en daarmee aanzienlijk langer dan de trein of boot. Je kan daarentegen wel blijven zitten want er een overstap is niet nodig. Beide busdiensten zijn voorzien van comfortabele stoelen, stopcontacten en WiFi.

Toch liever vliegen? Vergelijk dan je vliegtickets via Vliegtickets.nl of Cheaptickets.nl. Gezien Londen meerdere vliegvelden kent adviseren wij altijd om naar Heathrow te vliegen. Dit blijkt namelijk vaak de goedkoopste optie en is voorzien van een eigen treinstation. Na het landen sta je binnen 20 – 30 minuten in het bruisende centrum van Londen.

Heb jij tips of heb je een mooie aanbieding gespot? Laat het ons weten.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg