4 leuke en gratis uitzichtpunten over Londen!

aug 1, 2023

Wie geniet er nu niet van een prachtig uitzicht over een mooie stad als Londen? Voor heel wat mensen die een romantische stedentrip Londen hebben geboekt, staat dit alvast hoog op hun verlanglijstje. Samen met je vriendin of vriend een bijzondere locatie bezoeken vanwaar je een weids zicht hebt over deze miljoenenstad… kan het nog romantischer?! Maar dat moet toch gegarandeerd ook wel wat geld kosten? Absoluut niet! Wij zochten voor jou 4 leuke (en bovendien volledig gratis) uitzichtpunten uit in de Engelse hoofdstad!

Uitzicht over Londen

1. De top van Primrose Hill

Even ten noorden van het Regent’s Park is de 65 meter hoge Primrose Hill terug te vinden. Wanneer je deze heuvel beklimt en op de top bent aangekomen, wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht over het centrale deel van Londen, de wijk Hampstead en het Belsize Park. Let wel, stevige wandelschoenen zijn een vereiste wanneer je de top van de heuvel wilt bereiken.

Bereikbaarheid Primrose Hill
In eerste instantie kan je de metro nemen naar Chalk Farm. Vanaf deze plaats is het ongeveer een 10 minuutjes lopen naar Primrose Hill.

2. Het dak van het One New Change winkelcentrum

Heerlijk shoppen in Londen en tegelijkertijd ook nog eens gratis kunnen genieten van één van de mooiste uitzichten over de stad? Dat kan in het One New Change winkelcentrum! Bovendien is er nog een extra goede reden om even op dit geweldige dakterras te gaan vertoeven. Het is namelijk zo dat het One New Change winkelcentrum is gelegen naast St. Paul’s Cathedral.

Neem de lift
Het enige wat je voor dit uitzicht moet doen? Simpel, gewoon de lift nemen naar de bovenste verdieping van het winkelcentrum. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden is het dakterras uiteraard alleen maar extra aantrekkelijk.

3. De Sky Garden

De Sky Garden is te vinden in 20 Fenchurch Street. Het betreft hier een stevig uit de kluiten gewassen gebouw waarin je (na het hebben doorstaan van een behoorlijk uitgebreide controle) in een mum van tijd richting de vijfendertigste etage wordt gebracht. De Sky Garden bevindt zich aan de Thames en recht tegenover The Shard. Vanaf dit punt is het mogelijk om heel wat van de bekendste bezienswaardigheden van Londen te spotten. Denk hierbij niet alleen aan The Tower of London, maar ook aan het Londen Eye en aan St. Paul’s Cathedral.

Gratis tickets reserveren verplicht
Let wel, wil je tijdens jouw weekend Londen ook de Sky Garden bezoeken? Hou er dan rekening mee dat je dit op voorhand dient te reserveren. Gratis tickets reserveer je op de officiële website Skygarden.londen.

Tip: Uitzicht over Londen met diner of lunch? Bestel tickets voor The Shard!

4. The Oxo Tower

Last but not least is er nog The Oxo Tower. Wanneer je deze plaatst bezoekt vertoef je eigenlijk in een voormalige elektriciteitscentrale. Sinds het jaar 1996 zijn hier echter woningen en restaurants en diverse winkels terug te vinden. Op de achtste verdieping van het gebouw is bijvoorbeeld het OXO Tower Restaurant terug te vinden. Dit restaurant beschikt over een zeer uitnodigend panoramaterras van waaruit je kan genieten van een geweldig uitzicht over niet alleen de Thames, maar ook de fantastische skyline van het altijd weer even bruisende Londen. In ieder geval, zou jij tijdens een weekendje Londen ook graag willen kunnen genieten van een mooi uitzicht over deze geweldige stad? Dan mag het duidelijk zijn dat er daarvoor verschillende opties bestaan… die bovendien ook nog eens geheel kosteloos zijn!

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg