The Shard: Dineren met uitzicht over Londen

Op 310 meter hoogte genieten van een heerlijke lunch of diner kan in The Shard. Natuurlijk heeft de stad veel van dit soort uitkijkpunten, maar geen enkele is zo hoog als deze. Je kan natuurlijk een ritje maken in The London Eye, maar het uitzicht vanuit het hoogste gebouw van West-Europa is toch net wat spectaculairder.

Waanzinnig uitzicht over Londen

Naast het 360 graden uitzicht geniet je dus onder het genot van een glas champagne van een waanzinnig uitzicht. Op een dag met helder uitzicht kan je tot wel 60 kilometer verderop kijken. Met de lift ben je binnen no-time op de 69e verdieping waar je vervolgens kan relaxen met een heerlijke borrel en zelfs kan lunchen. Wat dat betreft is het te vergelijken met de SkyLounge in Amsterdam.

The Shard

The Shard: ook toegankelijk voor toeristen.

Aqua Shard

Op de 31e verdieping is het restaurant Aqua Shard gevestigd. Geniet van de typisch Britse keuken terwijl je tijdens de zonsondergang van een uitzicht over Londen geniet. Aqua Shard is voorzien van afgesloten diner mogelijkheden, zodat jij en je gasten kunnen genieten van een exclusieve behandeling. Natuurlijk is dit niet noodzakelijk en kan je ook plaatsnemen in de buurt van het prachtige en levensgrote aquarium dat het restaurant heeft. Wees niet bang dat je strak in pak moet verschijnen, smart casual is voldoende.

Oblix

Een verdieping hoger is Rainer Beckers Oblix gevestigd. Ook hier kan je terecht voor een heerlijke lunch, high tea, of diner. Het restaurant is onderverdeeld in Oblix East en Oblix West. East is meer een lounge waar je vanaf 12 uur ‘s middags terecht kan voor een cocktail met een hapje. Oblix West is het eveneens mogelijk om te lunchen, maar het aanbod verschilt hierin. ‘s avonds kan je bij West terecht voor de beste gerechten uit binnen- en buitenland. De specialiteiten komen uit de houtoven en steengril.

Hutong

Weer een verdieping hoger, op de 33e etage van The Shard, zit het Aziatische restaurant Hutong. Met overheerlijke gerechten uit Noord-China is dit restaurant razend populair. De naam heeft het te danken aan het geliefde restaurant met dezelfde naam uit Hong Kong. Ben je helemaal weg van deze keuken of is de Britse keuken niet helemaal jouw smaak, dan is dit absoluut een aanrader.

Bar 31

Een Londense bar, maar dan op de 31e verdieping van The Shard. Eens iets heel anders dan en doorsnee pub is Bar 31. Met naast de beste biertjes en cocktails ook overheerlijke en verse gerechten. Bar 31 is geopend iedere dag van 11 tot 23 uur met op vrijdag en zaterdagavond live muziek van lokale opkomende talenten. Geniet van het eind van een dagje shoppen met een heerlijk wijntje, biertje of cocktail en geniet van een prachtig uitzicht.

Tip: Bezoek tijdens een mannenweekend Bar 31 in Londen.

Ting

128 meter steekt Ting uit boven de rest van Londen. Ting is een Chinees restaurant gevestigd in the Shard. De naam van het restaurant betekent woonkamer en dat is precies wat het wilt uitstralen. Bij Ting kan je terecht voor lunch en diner. Er worden typisch Britse gerechten geserveerd met een Aziatische twist. Vanuit de woonkamer heb je zicht op bezienswaardigheden, zoals The Tower of London, Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral.

Gong

Tot slot is Gong te vinden op de 52e verdieping van The Shard, dat tevens als hotel en kantoor fungeert. Gong is de perfecte plek om ‘s avonds laat nog een drankje te nuttigen. Deze lounge is geopend vanaf ‘s middags 12 uur tot 1 uur ‘s nachts. Let wel: vooraf reserveren is vereist om een plaats te krijgen bij het raam met uitzicht over Londen.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg