Paspoort en ID-kaart

Je bent niet de enige die vragen heeft omtrent het identiteitsbewijs. Met de Brexit aanstaande is het handig om te weten of je met een ID-kaart of een paspoort naar Londen mag. Voorlopig zijn deze wijzigingen echter nog niet van toepassing en gelden dezelfde regels als altijd.

Nederlanders hebben daarom een geldig paspoort of ID-kaart nodig om naar Engeland te reizen. Deze dient geldig te zijn tot de dag waarop je terug reist naar Nederland.

Vliegen met ID-kaart

Vanuit Nederland zijn er vier vliegvelden met directe vluchten naar Groot-Brittannië. Natuurlijk kan je ook goedkoop met de trein of met de boot de oversteek maken. Voor de vlucht zelf heb je dus een geldig identiteitsbewijs nodig. De prijzen voor een vliegticket zijn afhankelijk van de reisperiode en de maatschappij. De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks vanuit Nederland naar Groot-Brittannië:

  • British Airways;
  • EasyJet;
  • Flybe;
  • Jet2.com;
  • RyanAir;
  • KLM.

Ga je liever met het vliegtuig dan heb je keuze uit diverse vliegvelden in de buurt van Londen. Vanuit vrijwel ieder vliegveld kan je een transfer krijgen naar de grote stad. Dit kan echter wel flink in de kosten lopen. Kijk daarom altijd of de prijs van je vliegticket + transfer daadwerkelijk wel zo voordelig is. Op deze pagina lees je alles over een mogelijke transfer naar het centrum van Londen.

Douane regels: Wat mag mee naar Engeland?

Net als bij de meeste vragen gelden de regels van de Europese Unie nog steeds bij een vlucht naar Engeland. De meeste producten mogen daarom mee in je koffer en handbagage.

Reis je vanuit buiten de Europese Unie naar Engeland, dan gelden er wel invoerregels. In sommige gevallen dien je dan invoerkosten te betalen. Je mag alcohol, tabak, parfum en souvenirs meenemen. Er geldt echter wel een limiet. Je mag niet meer dan 1 liter sterke drank, 200 sigaretten en andere producten ter waarde van hooguit £390,-. Ben je afkomstig van buiten de EU, dan kan je ook je BTW (VAT) terugvragen.

Lees alles over de Britse douanevoorschriften >>

Verboden artikelen

Zoals gebruikelijk zijn een aantal producten en goederen verboden. Denk aan drugs, verboden dieren, wapens, chemische vloeistoffen en andere gevaarlijke producten.

Met of zonder visum naar Engeland

Voor een Engeland en de rest van Groot-Britannië geldt dat er in principe geen regels worden gesteld omtrent een visum. Wanneer je wel een visum moet aanvragen is afhankelijk van de reden en de duur van het verblijf.

Voor inwoners van de Europese Unie, niet-EU lidstaten en EER-landen geldt geen verplichting om een visum aan te vragen. Je kan dus prima met een geldig ID-kaart of paspoort naar Londen gaan.

Wil je in een specifiek geval weten welke voorwaarden er worden gesteld, kijk dan op de website van de Britse overheid.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg