Gezondheid in Londen

Tijdens je verblijf ziek geworden of ben je medicijnen vergeten mee te nemen? Geen paniek, overal in Engeland kan je gewoon naar de apotheek. Helaas geldt dit niet voor alle medicijnen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om met een gerust hart op vakantie te gaan.

Gezondheid

Medicijnen vergeten, wat nu?

Iets vergeten is nooit fijn. Al helemaal niet als het gaat om medicijnen. Gelukkig barst het in Engeland van de apotheken. Deze worden vaak aangeduid met een groen kruis en wordt een pharmacy genoemd.

Hier kan je terecht voor medicijnen op recept. Bij de drogist kan je terecht voor vrij verkrijgbare medicijnen. Een belangrijk verschil is dat je in Engeland veel meer medicijnen zonder recept kan krijgen.

Kijk daarom altijd eerst bij de drogist voor een bepaald medicijn. In Engeland zijn apothekers hoog opgeleide professionals die je in altijd wel verder kunnen helpen. Zij mogen medicatie verstrekken, weggooien en advies geven.

Recept nodig voor medicatie

Kan je een kwaaltje niet oplossen met de medicijnen van de drogist, dan moet je naar een apotheker (pharmacy). Die kan vervolgens bepalen of je wel of geen dokter moet zien.

Je hebt in dat geval wel een doktersrecept nodig uit Nederland. Heb je deze niet meegenomen, dan volstaat in de meeste gevallen een naam of een leeg doosje ook wel.

Apotheken zijn soms tot middernacht geopend. Dit geldt niet voor alle apotheken. Neem voor de zekerheid contact op met de NHS 11 Service of een 24-uurs hulplijn. In noodgevallen bel je 999!

Wat te doen bij een noodgeval?

Uiteraard hopen wij van harte dat je deze informatie niet nodig zal hebben. Gebeurt er wel iets, dan kan je in nood bellen met nummer 112 of 999.

Net als in Nederland kan je met deze nummers zowel de politie, de brandweer als de ambulance bereiken. Zoals gebruikelijk is het nummer gratis, maar alleen bedoeld voor noodsituaties.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg