Youth Hostels in Londen

Hostel, jeugdherberg of youth hostel: allemaal dezelfde benaming voor één en hetzelfde. In Londen heb je in ieder geval genoeg keuze uit dit soort accommodaties. In een hostel tref je met name backpackers en studenten die in de stad zijn voor een stedentrip. Maar natuurlijk kan je ook een andere reden hebben om hier te overnachten. Je houdt in ieder geval de kosten laag.

De gemiddelde overnachting kost slechts tussen de 20-30 euro. Hierdoor is dit een ideale keuze als je goedkoop naar een wereldstad als Londen wilt. Met name gedurende de vakanties kan je aanzienlijk besparen door een (gedeelde) kamer te huren. Een kamer deel je vaak met enkele andere gasten, net als de faciliteiten. Vind je dat geen enkel probleem, lees dan vooral verder.

Jeugdherberg

St. Christopher’s hostel

Dit hostel is enorm populair onder backpackers en niet zonder reden. Het St. Christopher’s Oasis at the Orient hostel ligt op loopafstand van diverse bezienswaardigheden en heeft vrijwel alle benodigde faciliteiten.

Hostels, jeugdherberg en youth hostels

Sohostel

Het SoHostel ligt op loopafstand van The London Eye, Big Ben, London Tower Bridge en andere prachtige bezienswaardigheden. Het hostel is voorzien van restaurant, hotelbar en Wi-Fi in de kamers is dit een prima keuze.

Goedkope youth hostels Londen

De goedkoopste hostels zijn gevestigd aan de rand van de stad. In dat geval betaal je onder het gemiddelde. Aan de andere kant moet je dan ook nog vervoer regelen naar het centrum van de stad. Wij raden je daarom aan om vooral te kijken goed beoordeelde in het centrum van Londen. Je betaalt dan weliswaar iets meer, maar je bespaart ook op reiskosten en je loopt zo West End op.

Een alternatief voor het centrum is Hyde Park. Hoewel dit ook dichtbij alle actie is betaal je hier wel al een stuk minder. Voor circa 20-25 euro per nacht heb je hier een heerlijk rustig verblijf. Zodra je naar buiten gaat loop je het Hyde Park in. Bovendien ben je op loopafstand van Oxford Street.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden zijn de faciliteiten bij de meeste hostels flink verbeterd. Zo heb je meerdere openbare ruimtes waar je kan ontspannen, heb je grote kans dat er lunch en diner wordt aangeboden en is er gratis Wi-Fi. In dat opzicht hoef je dus niets in te leveren op service.

Hostels met een eigen kamer

Een hostel betekent in beginsel dat je een kamer moet delen met andere reizigers. Natuurlijk is dat niet ideaal en wil je het liefst wat privacy tijdens je verblijf. Als jet met 3 tot 4 personen naar Londen reist, dan is het vaak wel mogelijk om gezamenlijk een kamer te boeken. Reis je alleen of met een partner, dan is dat vaak niet mogelijk of moet je extra betalen. Om je zoektocht wat gemakkelijk te maken hebben we hieronder een aantal hostels geslecteerd die wel een eigen kamer of studio aanbieden.

Hostels, jeugdherberg en youth hostels

Acacia Hostel

Een betaalbaar hostel buiten het centrum van Londen. Mogelijkheid tot tweepersoonskamer met aparte bedden. Wi-fi in de lobby, maar ook op de kamers. Leuke restaurantjes en pubs op loopafstand!

Jeugdherberg

Generator Hostel

Een trendy hostel met meerdere mogelijkheden tot overnachten. Van Dorms tot een privé kamer voor twee personen. Voorzien van gratis Wi-Fi, een bar en restaurant. Kortom: het beste van een hostel!

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg