Snel met de trein van Amsterdam naar Londen

sep 1, 2023

Een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen maakt het vanaf 26 oktober 2020 nog makkelijker om in Engeland te komen. Voorheen koos men vaak voor een reis per vliegtuig, wat onnodig lang duurt. Er moet worden ingecheckt, men dient minimaal een uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn, enzovoorts. Dit kan straks makkelijker! Bij vertrek vanaf Amsterdam of Rotterdam dienen reizigers hun identiteitsbewijs te laten zien. Dit was voorheen noodzakelijk in Brussel. Iets wat de reis onnodig lang liet duren, omdat reizigers altijd te maken hadden met een overstap.

Snelle treinreis van Amsterdam naar Londen

Let op: de trein vertrekt per 26 oktober vanuit Amsterdam naar Londen. Dat geldt ook voor reizigers die vanuit Rotterdam naar Londen willen reizen zonder overstap.

Iets meer dan vier uur reizen per trein

De trein die straks tussen Amsterdam en Londen reist doet er iets langer dan vier uur over. In totaal is men 4 uur en 10 minuten onderweg. Dit betekent dat reizen per trein ruim drie kwartier sneller gaat, dan dat nu het geval is. Wie vanuit Rotterdam naar Londen vertrekt doet er circa 3,5 uur over. Het idee is om op termijn drie of vier treinen per dag te laten rijden tussen de stations.

Goedkoop is een reis per trein nog niet. Reizigers betalen momenteel zo’n 59 euro om tussen Amsterdam en Londen te reizen. Een enkeltje per vliegtuig is doorgaans goedkoper! Maar des te eerder je treintickets naar Londen, des te goedkoper de reis is.

Hoe kom ik in Amsterdam?

Naar Amsterdam met de trein

Je reis begint zonder de stress van luchthavens en vliegtuigen. Stap gewoon in de trein en ontspan terwijl je richting Amsterdam Centraal Station reist. In tegenstelling tot vliegreizen hoef je niet uren van tevoren op het station te zijn. Pak gewoon je spullen en kom op tijd aan voor je trein naar Londen. De treinen vanuit Nederland naar Londen zijn goed gepland, zodat je ruim de tijd hebt om aan boord te gaan. Je stapt uit het hetzelfde station als waar je internationale trein zal vertrekken, dus hoeft niet nog een extra manier van vervoer te vinden. Met de internationale treinverbinding tussen Amsterdam en Londen reis je rechtstreeks naar je bestemming. Er zijn geen tussenstops of overstappen onderweg. Dit betekent dat je kostbare tijd bespaart en je reis soepel verloopt. Amsterdam Centraal Station is vanuit heel het land goed te bereiken met de trein. Ook hoef je je geen zorgen te maken over waar je jouw auto kunt parkeren in Amsterdam, aangezien dit duur kan zijn en je wellicht ook liever niet je auto achterlaat in een drukke stad.

Kortom, reizen met de NS naar Station Amsterdam voor je internationale treinreis naar Londen is een zorgenvrije en comfortabele manier om je bestemming te bereiken. Begin je avontuur met gemak en stijl, en geniet van de prachtige reiservaring die de trein te bieden heeft. Boek vandaag nog je ticket en ontdek zelf waarom deze reismethode steeds populairder wordt onder reizigers die op zoek zijn naar comfort en efficiëntie.

Naar Amsterdam met de auto

Liever toch met de auto naar Amsterdam? Reizen met de auto naar Amsterdam Centraal Station om daar over te stappen op de internationale trein naar Londen kan een slimme en handige keuze zijn, vooral als je de vrijheid wilt hebben om je eigen schema te bepalen en misschien enkele stops wilt maken onderweg. Hier zijn enkele opties waar je jouw auto het beste kunt parkeren als tijdens je reis naar Londen:

Snelle treinreis van Amsterdam naar Londen

Parkeerplaats Q-Park

Q-Park heeft een parkeerplaats pal naast het Centraal Station Amsterdam. Een week je auto hier stallen kost zo een 265 euro, maar dan kun je zelf makkelijk van en naar je auto toe wanneer je maar wilt.

Snelle treinreis van Amsterdam naar Londen

Parkeren bij Schiphol

Op Schiphol zijn vele plekken om je auto te parkeren voor langere tijd. De site van ParkCare geeft een mooie vergelijking van betrouwbare aanbieders en welke prijzen hierbij horen.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg