Theaters & musicals in Londen

Gek van theater en musicals? Dan moet je absoluut eens een musical bezoeken tijdens je verblijf in London. Een stad zo groot als Londen bevat meerdere grote theaters waar je diverse voorstellingen kan zien. Wat denk je van Wicked, The Lion King, Aladdin of Mamma Mia! Alleen de allergrootste producties met grote sterren uit binnen- en buitenland. Dat moet je gezien hebben.

Theater & Musicals Londen

West End Musicals is inmiddels een genre op zich, maar ook een district in hartje van het centrum. In de buurt van Piccadilly Theatre vind je alleen de allergrootste producties van Engeland. Kan je niet kiezen uit de musicals of weet je niet exact wat er speelt? Neem dan eens een kijkje op de Engelse ticketshop.

Welke stoelen moet ik kiezen?

Net als theaters in Nederland heb je keuze uit diverse stoelen plaatsen in het theater. In beginsel zijn er vier plekken waar je als reguliere bezoeker kan zitten. Afhankelijk van de klasse wordt ook de prijs voor het ticket bepaalt. Hieronder nemen we alle plaatsen met je door.

Stalls – 1e klas

Wie alles van dichtbij wilt zien en graag helemaal vooraan zit moet voor Stalls kiezen. Als gevolg hiervan betaal je natuurlijk wel het meest voor deze stoelen. Laten we aan de andere kant wel wezen: Hoe vaak zit je nou bij een West End voorstelling? Ook voor stoelen op de 1e rang geldt dat aan de zijkanten de prijzen wat lager liggen dan in het midden. Desondanks kan je niet de mist in gaan als je een memorabele avond wilt.

Dress/Royal Circle – 2e klasse

De tweede rang ligt vanzelfsprekend achter de eerste rang (Stalls) waardoor je net iets minder betaalt voor deze stoelen. Deze sectie stoelen is verhoogd waardoor je over de Stalls (1e) rang heenkijkt. Net als bij vrijwel alle rangen geldt: de zijkanten zijn ook hier iets goedkoper. Heb je daar geen problemen mee, dan kan je vaak wel een aantal kaarten last-minute op de kop tikken. Je zit hiermee ongeveer in het midden van het theater en hebt uitstekend zicht op het toneel.

Grand/Upper Circle – 3e klasse

Na de Stalls (1e klas) en de verhoogde Dress/Royal Circle (2e klasse) komen de stoelen in de Grand/Upper Circle. Ook deze zijn verhoogd waardoor je absoluut niets hoeft te missen van de actie op het toneel. Bovendien zijn dit de betaalbare tickets, maar ook vaak snel uitverkocht. Ook hier heb je weer keuze uit stoelen in het midden en aan de zijkant.

Balcony – Balkon

De meeste theaters van West End beschikken over een balkon. Deze stoelen zijn gevestigd op de hoogste plekken van het theater. Je moet dus geen hoogtevrees hebben wanneer je hier plaats neemt. Je zit helemaal achteraan, maar kijkt wel over alle andere stoelen. Als je op het balkon aan de zijkant plaatsneemt betaal je het minst van de gehele zaal.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg