Shoppen in Londen

In een prachtige stad als Londen is het heerlijk vertoeven. Veel Nederlanders gaan naar de wereldstad om te winkelen en ook daar leent de stad zich uitstekend voor. Mede dankzij de velen grote winkels, lange winkelstraten en leuke lunchrooms is er voor iedereen wel wat te vinden en te doen. Van vrijwel alle grote merken zijn er wel meerdere winkels te vinden.

Niet alleen ben je er even tussenuit ook is het fijn om eens in een andere omgeving te shoppen. Denk aan de leuke plaatselijke boetiekjes en exclusieve winkels. Bovendien is de wisselkoers vandaag de dag zeer gunstig. Dat wordt dus leuk winkelen in Londen

Winkelen in Londen

Londen is een grote stad met enorm veel lange winkelstraten. Maar waar moet je beginnen als je de stad in gaat? Allereerst is het goed om te weten dat het centrum van Londen enkele honderden jaren oud is. Hierdoor heeft het centrum veel weg van Amsterdam: veel winkelstraten en zijstraten maar zonder grote winkelcentra.

Oxford Street en Regent Street zijn te vergelijken met de PC Hooftstraat in Amsterdam. Grote merken, veel winkelend publiek en enorme filialen. Zelfs als je liever de welbekende merken mijdt, dan is het nog steeds een aanrader om eens door deze straten te wandelen. Bovendien is de Disney winkel aan de Oxford Street een winkel waar je je al snel weer kind voelt.

Vooral tijdens de feestdagen is het heerlijk om in Londen te shoppen. Tijdens Kerstmis zijn de straten namelijk allemaal feestelijk versierd, hangt er een kerstsfeer en kan het ook nog eens gaan sneeuwen. De meest populaire winkelstraten van Londen zijn als volgt:

– Bond Street;
– Belgravia Street;
– Sloane Street;
– West End;
– Oxford Street;
– Regent Street;

Warenhuis Harrods: 7 verdiepingen genieten

Waarschijnlijk ben je door vrienden of familie al gewezen op het grote warenhuis Harrods. Het pand aan de Brompton Road is dan ook niet te missen tijdens je verblijf in de stad. Het gebouw stamt uit 1834, telt 7 verdiepingen en is een ware trekpleister. Het warenhuis beslaat 20.000 vierkante meter verdeeld over zeven verdiepingen.

Je bent gemakkelijk een halve middag zoet in de winkel waar je diverse producten vindt. Van schoenen en kleding tot complete galajurken en designermerken. Mocht je nog op zoek zijn naar die perfecte schoenen of handtas, dan is je kans van slagen hier zeer groot.

Ook als je samen met je vriend naar Londen gaat is er genoeg te zien voor beide. Zo is er voor de mannen een afdeling vol met elektronica en gadgets. Kan je er gesigneerde films, albums en T-shirts kopen die nergens anders te koop zijn. Is je vriend(in) helemaal gek van een Engelse voetbalclub dan kan je hier een uniek cadeau scoren.

Hamleys: Waar speelgoed tot leven komt

Een speelgoedwinkel voor jong en oud, zo kan je Hamleys in Londen het beste omschrijven. Net als Harrods telt deze speelgoedwinkel zeven verdiepingen vol met producten. Van miniatuurtreinen tot exclusieve LEGO. Voor zowel jong als oud is het genieten om door deze winkel te lopen. Bovendien wordt er dagelijks speelgoed gedemonstreerd. Zelfs wanneer je zonder kinderen naar Londen gaat moet absoluut een bezoekje brengen aan Hamleys.

Harrods warenhuis

Markten in Londen

Naast de velen mooie winkels en warenhuizen kent de binnenstad ook enkele karakteristieke marktjes. Het meeste wordt er geschreven over de Covent Garden. Dit is een verzameling van markten die zich bevindt tussen de winkels, kroegjes en lunchrooms. Je vindt er hierdoor een combinatie van dure merkwinkels en goedkope merkloze spullen op de markt. Bovendien kan je overal wel terecht voor een heerlijke verse hap en/of lunch.

Let wel: met name op zondagmiddag kan het erg druk zijn.

Boekenwinkels: Walhalla voor de boekenliefhebbers

Je zou het bijna vergeten maar de beste schrijvers komen uit Engeland. Dan heb ik het nog niet eens over Shakespeare en Dickens, maar schrijvers van vandaag de dag. Denk aan J.K. Rowling, Lady Colin Campbell, Joan Collins en Julie Andrews.

Natuurlijk zijn de meeste boeken Engelstalig, maar daar draait de echte boekenliefhebber zijn hand niet voor om. Het aanbod in de stad bestaat uit zowel nieuwe als tweedehands boeken, maar vaak wel originele exemplaren of gelimiteerde uitgaves. Ondanks de toename van digitale boeken (e-readers) zijn er nog genoeg boekwinkels te vinden Denk bijvoorbeeld aan Foyles en Waterstone’s. Met name die laatste is razend populair en telt maar liefst acht verdiepingen!

Prijzen voor (nieuwe) boeken liggen in Engeland een stukje lager dan in Nederland. Het boek wordt daar immers niet vertaald, waardoor de prijs lager ligt. Bovendien zijn boeken vaak eerder beschikbaar dan in Nederland. Voor de fanatiekeling een extra reden om eens een boekenwinkel in Londen te bezoeken.

Bekijk ook: De leukste dagjes uit.

Het weer in Engeland, Londen

In Groot-Britannië is het nooit extreem warm. Aan de andere kant zal je je ook niet hoeven in te pakken. In de zomer is het gemiddelde 22-23 graden. De winters zijn vergelijkbaar met die in Nederland, koud maar zelden echt pakken met sneeuw. Voor de meest actuele weersverwachtingen kan je het beste een kijkje nemen op weeronline.nl.

Zomer

De warmste tijd van het jaar en daarmee tevens de aangenaamste tijd in de stad is gedurende de zomer. Rond deze tijd van het jaar liggen de temperaturen overdag tussen de 20-24 graden. ’s Avonds wil het wel zakken naar 10 graden waardoor het met name dan aangenaam is om nog even op een terrasje te zitten. De beste reistijd in deze periode is in mei, juni, juli of augustus.

Herfst

De herfstmaanden zijn vrij mild in de hoofdstad. Zeker wanneer je de hoeveelheid neerslag vergelijkt met steden in Nederland, een stad als New York of Parijs. De gemiddelde neerslag per jaar is namelijk circa 540 mm en dat valt dus wel mee.

In september, oktober en november ligt de temperatuur in England net wat lager dan in de zomers. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 10 en 19 graden. Dit zijn echter wel de maanden met het minste neerslag.

Winter

De wintermaanden in Engeland zijn te vergelijken met die in Nederland. In januari en februari ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 2 en 7 graden. De helft van de maand zal het regenen. Daarmee zijn dit de koudste maanden van het jaar.

December is vergelijkbaar met januari en februari, maar kent daarnaast ook minder zonuren. Hierdoor is het gedurende de feestmaanden eerder vroeg donker en vrij somber. Aan de andere kant wel zo gezellig tijdens de Kerstmis en Oud & Nieuw.

Lente

In maart t/m juni gaan de temperaturen geleidelijk weer omhoog. Overdag wordt het gemiddeld 13-17 graden, maar in de avonden kan het fris aanvoelen. Gedurende deze tijd van het jaar komt er vaak lucht uit de noordelijke IJszee en warmere lucht uit de tropen. Hierdoor kunnen de relatief warme dagen snel afwisselen voor stormachtige en natte dagen.

Reisadvies: mei t/m augustus

Wanneer je kiest voor een dagje of weekendje shoppen in Londen kom je niet voor het zomerse weer. Het zou echter wel fijn zijn als de neerslag minimaal is en het aangenaam is om door de lange winkelstraten te lopen. De beste reistijd is daarom in de periode van mei t/m augustus. Dan is het vaak mooi zonnig weer, niet te warm en is de kans op neerslag minimaal.

Een andere mogelijkheid is net voor Kerstmis. De stad en met name de winkelstraten zijn dan mooi versierd en ook alle etalage krijgen dan de nodige aandacht en versiersels. Extreem koud zal het niet worden, maar een winterjas is zeker geen overbodige luxe. Het weer blijft namelijk altijd verraderlijk.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg