Populaire nachtclubs in Londen

Niets is leuker dan met vrienden en/of vriendinnen de binnenstad van Londen onveilig te maken. Het hele jaar door is Londen ‘s nachts een walhalla voor feestgangers en toeristen. De stad barst namelijk van leuke en gezellige nachtclubs waar je helemaal uit je dak kan gaan. Om je op weg te helpen vind je op deze pagina een overzicht van populaire nachtclubs in Londen.

Uitgaan in Londen

Veel clubs in Londen hebben hun eigen stijl. Of je meer houdt van Funk, hiphop, R&B, Pop of Rock: Alle stijlen zijn aanwezig. Op die manier is er voor iedereen wel wat wils en kan je vrijwel altijd een geweldige avond beleven. Bovendien zijn de meeste nachtclubs ook iedere avond geopend. Laten we populairste clubs uit het metropool benoemen (willekeurige volgorde).

Uitgaan in Londen

Club Scala Londen

Voorheen was Scala een populaire bioscoop. Inmiddels is hier niets meer van te zien en is het gebouw omgetoverd tot nachtclub. Sindsdien is dit een van de populairste nachtclubs uit de stad en ben je hier vrijwel altijd gegarandeerd van een onvergetelijke avond stappen. Ben je een echt feestbeest en hou je van uitgaan in grote steden dan is dit de place to be. Scala is geopend tot 6 uur ‘s ochtends waardoor je flink kan doorhalen. De club is gevestigd nabij metrostation Kings Cross Station.

Adres:275 Pentonville RoadLonden N1 9NL
Metrostation: King’s Cross

 

Fabric London

Ben je een liefhebber van Electronic Music (EDM), dan is Fabric de locatie voor jou. Deze club is echt een locatie van deze tijd. Drie zalen met diverse muziekgenres waardoor je tijdens het uitgaan ook kan afwisselen. Van hiphop tot techno; zo’n beetje alle muziekstijlen van nu komen samen bij Fabric.

Adres: 77A Charterhouse St, Clerkenwell, London EC1M 6HJ
Metrostation: Barbican

 

The book club

Alleen de weg er naartoe al is kunstig te noemen: The Book Club is gevestigd in een van de velen zijstraten van Oost-Londen. De muurschilderingen worden overdag in alle rust gefotografeerd door toeristen, maar ‘s avonds hoor je de klanken van harde Hiphop, techno en House. Op de begane grond bereiden de barmannen van The Book Club met alle liefde een felgekleurde cocktail voor je, terwijl in de kelder het echte feest losbarst.

Mocht je tijdens je stedentrip in Londen goed willen feesten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Adres: 100-106 Leonard Street, EC2A 4RH
Metrostation: Old Street

 

Union Chapel

Iets heel anders dan de bovengenoemde discotheken is de Union Chapel. Een kerk dat is omgetoverd tot live theater en iedereen met open armen ontvangt. Neem plaats op een van de houten kerkbankjes en laat je verwennen door de klanken van een Victoriaanse orgel. De akoestiek in deze Gotische kerk is perfect en leent zich uitstekend voor alle artiesten die hier hun stemmen ten gehore brengen. Een mooie bijkomstigheid is dat alle opbrengsten worden besteed aan het behoud van deze prachtige kerk.

Adres: Compton Terrace, London N1 2UN
Metrostation: Highbury & Islington

 

Purple Nightclub: voor Chelsea-fans

Geheel in het paars verlicht is er de Purple Nightclub. Deze is gevestigd in Stamford Bridge aan de Fulham Road. Deze nachtclub zit dus in het stadion van voetbalclub Chelsea wat al een ervaring op zich is. Na een voetbalwedstrijd verder feesten kan dus heel goed in Purple Night.

Adres: Stamford Bridge, Fulham Road
Metrostation: Fulham Broadway

 

Soho & West End

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk in een wereldstad als Londen. Neem bijvoorbeeld de metro en stap uit bij Soho of West End. Deze districten staan bekend om de mogelijkheden tot uitgaan en zullen niet teleurstellen. Soho is geschikt voor een gezellig avond in een restaurant, pub of kroeg met live muziek. Wil je dus ondertussen lekker kunnen bijpraten onder het genot van iets rustiger muziekje dan is dit een goed alternatief.

Bij West End kan je terecht voor een spectaculaire avond. Hier zit namelijk het grootste theater van de stad. Om die reden wordt West End ook wel vergeleken met het Amerikaanse Broadway. Alle grote producties worden als eerst hier vertoond voordat ze in de rest van Europa te zien zijn. Bovendien wordt er bij vrijwel iedere show uitgepakt en is alleen het decor en de kostuums als om over naar huis te schrijven. Na de show kan je ook in het theater nog terecht voor een heerlijk drankje of cocktail.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg