Concerten en evenementen

In een grote wereldstad is er altijd wel wat te doen of te beleven. Je kan natuurlijk naar vaste evenementen zoals Chinees nieuwjaar en St. Patrick’s Day, maar ook een van de velen sportevenementen in het land. Denk aan darten, voetbal, cricket, tennis, rugby, et cetera. Wil je iets leuks doen naast het verkennen van de stad, lees dan vooral verder.

Concerten

Naast West End waar menig theaterliefhebber naartoe gaat voor de allergrootste shows van het land is er veel meer te beleven. Londen kent namelijk een aantal grote concerthallen waar de grootste artiesten optreden. Denk aan Ariana Grande, Ed Sheeran, Coldplay en Rebecca Furguson. Wil jij daar bij zijn, kijk dan snel op de Engelse ticketshop voor de laatste tickets.

Evenementen

Waar wij in Nederland Koningsdag vieren worden er in Engeland dagen als St. Patrick’s day en Chinees nieuwjaar uitgebreid gevierd. Het hele jaar door zijn er meerdere van dit soort evenementen gepland en deze komen ook jaarlijks terug. Laten we kort een aantal van deze dagen met je doornemen.

Chinees nieuwjaar

Net als Amsterdam kent ook Londen een eigen Chinatown. Het enige verschil: die van onze Westerburen is een stuk groter. Om die reden wordt dan ook Chinees nieuwjaar volop gevierd.

Op Leicester Square en Trafalgar Square kan je in januari of februari genieten van een prachtige vuurwerkshow. Kon je om wat voor reden dan ook niet onze eigen nieuwjaarsavond samen zijn met je geliefde, dan kan je het in januari of februari dunnetjes overdoen!

Lees ook: treintickets naar Londen vanaf 59 euro!

St. Patrick’s Day

In Engeland wonen niet alleen Engelsen, maar ook heel veel Ieren. Met name de hoofdstad barst van de Ieren. Om deze reden wordt ook St. Patrick’s Day goed gevierd. Ieder jaar herdenken zij op 15 maart hun patroonheilige. Dit gaat gepaard met feesten op straat, parades en het Festival of Irish Culture. Ben jij niet vies van een biertje en zeker niet van Guinness, dan moet je absoluut in maart een stedentrip naar Londen boeken.

Trooping of the Colour

Iedere tweede zaterdag van juni viert Koningin Elizabeth haar verjaardagsfeest. Hoewel ze op 21 april jarig is wordt in juni pas The Whole Chabon van stal gehaald. Dit feest wordt gevierd met grote parades door heel het land, kanonschoten, een prachtige en koninklijke optocht en straaljagers met de Britse kleuren. Je kan het dus vergelijken met onze Koningsdag,  maar dan zonder markt. Liefhebbers van het Koningshuis moeten dit absoluut een keer meemaken.

Open House

Ben jij helemaal gek van architectuur, mooie oude karakteristieke panden of juist hypermoderne huizen? Open House is het derde weekend van september en is dan echt iets voor jou. Ruim 800 gebouwen, woningen en bezienswaardigheden openen dan hun deuren. Het leuke hiervan is dat de toegang geheel gratis is. Bovendien zitten er ook gebouwen tussen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor ‘gewoon’ publiek! Zet daarom het derde weekend van september alvast in je agenda!

London Film Festival

Twee weken lang staat de Engelse hoofdstad geheel in het teken van films. Tijdens het London Film Festival worden alle theaters in de stad omgetoverd tot bioscopen en worden de aller beste films van het jaar vertoond. Voor een aantal van de theaters op West End zijn tickets voor dit festival gewoon online verkrijgbaar.

Oud en nieuw in Londen

Heb je er ooit aan gedacht om een nieuwjaarsduik in Engeland te doen?  En dat dan ook op Eerste kerstdag? In The Serpentine, een vijver in Hype Park, wordt namelijk ieder jaar de Serpentine Swim gehouden. IJskoud, maar wel eens wat anders dan in Scheveningen of je eigen woonplaats.

Naast deze speciale Kerstmis-duik is er ook nabij The London Eye een vuurwerkshow. Dit gebeurt natuurlijk op Oudejaarsavond en is geheel gratis te zien. De show is te vergelijken met onze eigen nationale vuurwerkshow op televisie. Het mooie is dat tijdens nieuwjaarsnacht het openbaar vervoer geheel gratis rijdt.

Arsenal stadion view

Stadions zijn multifunctioneel en dienen meerdere sporten.

Sportwedstrijden

In Londen zijn er genoeg sportwedstrijden te zien. Je kan natuurlijk naar een van de velen voetbalclubs uit de regio, maar ook darten is in Engeland heel groot. Ondanks dat de Wereldtitel in het bezit is van Van Gerwen blijven de Engelsen maar wat gek op de sport.

Sportwedstrijden die je in Londen het gehele jaar door kan bekijken zijn:

  • Snooker;
  • Voetbal;
  • Darts;
  • Tennis;
  • Rugby;
  • Cricket.

Bekijk ook: alle stadion tours in Londen.

?c=943&m=1882950&a=387053&r=&t=html
Goedkope treintickets Londen tips
Vriendinnen weekendje Londen shoppen
Mannenweekend Londen
Romantisch weekendje weg